Хидратација на лицето во лето и улогата на мист тонерите

Хидратација на лицето во лето и улогата на мист тонерите

Кожата е составена од 70% вода, но и покрај тоа возможно е таа да дехидрира. Содржи природни навлажнувачки фактори кои имаат способност да хидрираат и да создадат бариера која штити од испарување на водата во кожата. Сепак, постојат бројни надворешни фактори што можат...