StarFill Deep Plus Lidocaine

StarFill Deep Plus Lidocaine

StarFill Deep Plus Lidocaine e монофазен филер кој содржи вкрстено поврзана хијалуронска киселина со висока чистотa што дава природен изглед со трајност до 12 месеци.

Цена

Опис

StarFill Deep Plus Lidocaine e монофазен филер кој содржи вкрстено поврзана хијалуронска киселина со висока чистотa што дава природен изглед со трајност до 12 месеци.

StarFill Deep Plus Lidocaine се користи за корекција на умерено изразени и длабоки линии на лицето или брчки. Филерот се инјектира во средниот и длабокиот дермис.

Starfill филерите се добиваат со користење на иновативна ZEEP технолигија, која гарантира минимизирање на присуството на ендотоксин и неврзан BDDE (средство за вкрстено поврзување).

Производот има висок степен на вкрстено поврзана хијалуронската киселина, што е извонреден параметар  за  вискозоеластичност и кохезивност. Ниското ниво на токсин и средство за вкрстено поврзување обезбедуваат висока безбедност на производот, истовремено го намалува ризикот од едем по инјектирањето, алергиски реакции и други несакани ефекти. Униформната големина на честичките од гелот придонесува за рамномерна распределба на филерот за време на инјектирањето и подобар естетски ефект. Присуството на лидокаин ја прави постапката безболна.

Со трајност до 12 месеци, секој третман со Starfill ја одржува вашата кожа хидрирана, ги регенерира остарените клети и помага колегенот и еластинот да ја одржуваат кожата здрава и сјајна.

Предности

  • Серијата содржи производи што се разликуваат во вискозитетот на гелот и степенот на вкрстено поврзување на хијалуронската киселина, во зависност од регијата која се третира.
  • Нивото на ендотоксин e 0,1 ЕУ/мл
  • Еднаквата дистрибуција на гелот за време на инјектирањето поради униформната големина на честичките .
  • Високата високозоеластичност и конхезивност резултираат со подолго траење на естетскиот ефект.
  • Ефикасноста е докажана со Скалата за оцена на сериозноста на брчките (WSRS), евалуација за подобрување на брчките е правена на 8, 16, 24 недела по инјектирањето.
  • Дизајниран, развиен и тестиран од незадоволените потреби на лекарите и клиентите

Состав

24мг/мл хијалуронска киселина со 0,3% лидокаин

Препорачани индикации/регии

Назолабијални брчки

Брчки на челото  или “Загрижено ” чело

Глабеларни “Намуртени” линии

Брчка на брадата

Периорални брчки (марионетски линии, пушачки линии, намуртена уста)

Контурирање и зголемување на усните

Коменатри

Нема коментари.

Оставете коментар за “StarFill Deep Plus Lidocaine”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *